Vi er flyttet ind i Ecopark Aarhus

Jesper og John

Østjysk firma vil styrke landbrugets økonomi og bæredygtighed

John Flinker Nielsen har store ambitioner på det danske landbrugs vegne og har derfor etableret sig hos kontorfællesskabet Ecopark i Aarhus for at opskalere sin virksomhed, der med en unik vandrensningsløsning kan løfte landbrugets effektivitet og bæredygtighed.

Med lovende resultater ude hos danske landmænd har John Flinker Nielsen store forventninger til fremtiden, efter han gennem et generationsskifte har overtaget virksomheden Envirolyte Technology, der producerer et effektivt og miljøvenligt desinfektionsmiddel. Produktionsfaciliteterne i virksomheden er netop blevet flyttet fra Langeskov til Ecopark i Aarhus – et kontorfællesskab for virksomheder med en grøn profil. Med Ecopark i ryggen er John Flinker Nielsen nu klar til at komme i gang med at udbrede den effektive vandrensningsløsning til den danske landbrug.

”Landbrug er et vigtigt erhverv i Danmark, men også et erhverv med mange udfordringer. På den ene side er vigtigt, at man driver det effektivt. Samtidig er der stigende miljøkrav, og det er ikke altid så nemt at kombinere de to ting,” siger han.

 

Giver bedre økonomi

Netop det at kombinere effektivitet og bæredygtighed er ikke desto mindre, hvad Envirolytes vandrensningsløsning ifølge John Flinker Nielsen kan – også selvom produktet er meget simpelt. Rensevæsken er således baseret på vand og salt, der gennem en elektrolyse og en patenteret, kemisk proces omdannes til et stærkt, oxiderende desinfektionsmiddel.

Resultaterne er lovende. Et forsøg med væsken har bl.a. vist, at den kan hjælpe med at forøge tilvæksten hos svin ved svineproducenter med mere end 20 procent og reducere foderforbruget med 11 procent. Udover det det også vist gode resultater ude på flere landbrug:

”Det har fjernet bakterierne, jeg tidligere havde problemer med hos mine svin. Nu ved jeg, at de ikke drikker beskidt vand. For nogle år siden havde vi også salmonellaproblemer med nogle slagtesvin. Vi prøvede så at blande Envirolytes rensevæske i medicinblandingen. Da vi havde gjort det, forsvandt salmonellaen,” fortæller svineproducenten Niels Dau, som var en af de første, der fik Envirolytes rensevæskeanlæg installeret.

”Det er billigere at holde det kørende på lang sigt end at skulle købe dunke med kemikalier. Vi sparer også en del tid, for det eneste jeg skal gøre, er at hælde 75 kilo salt i anlægget to gange om året, og så passer det mere eller mindre sig selv,” uddyber han.

 

Mindre miljøbelastning

Selvom Envirolytes vandrensningsløsning er meget effektiv og fjerner alle skadelige bakterier og reducerer kimtallet markant, er den samtidig også skånsom over for omgivende miljø, dyr og mennesker, siger John Flinker Nielsen:

”Det er et meget miljøvenligt produkt. Dels, fordi væsken produceres direkte ved landmanden, og man på den måde undgår plasticaffald fra kemikaliedunke, man smider ud. Men også fordi, at den er biologisk nedbrydelig og ikke skader det omgivende miljø på samme måde, som visse andre mere traditionelle kemikalier gør det.”

Næste skridt for Envirolyte Technology i er at få skruet op for produktionen og udbrede kendskabet til den unikke vandrensningsløsning:

”Med Ecopark som base, gode produktionsfaciliteter og mange andre dygtige mennesker at sparre med, håber jeg, at jeg med vores løsning kan yde et vigtigt bidrag til, at dansk landbrug kan leve op til de mange krav, som de hele tiden mødes med,” siger John Flinker Nielsen.

Jesper og John

John Flinker Nielsen, salgschef og indehaver (tv) med Jesper Bach, direktør for Ecopark. (Foto Erik Balle)

 

Envirolyte Technology præsenterer virksomheden i deres nye rammer i Ecopark. Et sted hvor mange virksomheder med en særlig grøn profil hører til og driver deres daglige arbejde. Det sker onsdag den 25. september 2019 fra kl. 14.30 til kl. 16.00.

Tilmelding nødvendigt og sker ved at skrive til jfn[a]envirolyte.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *